Saté Bali
Aantal personen: 4
Ingrediënten
het vlees van 1 flinke kip (rauw)
3 eetlepels fijngehakte uien
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 theelepels laos
1/2 theelepel sereh
1/2 theelepel djinten
1 theelepel trassi
2 theelepels zout
2 fijngewreven djeroek poeroet bladeren
4 kemiries
wat santen
olie
Bereiden
Wrijf alle kruiden bij elkaar, inclusief de uien, de knoflook en de
geraspte kemiries en maak er met de santen een dik papje van.
Wrijf de stukken kippenvlees hier zorgvuldig mee in.
Steek het vlees aan satépennen en rooster het.
Bestrijk het vlees af en toe met olijfolie.
Bron/inzender: Astrid
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kipfilet in bladerdeeg I
Oriëntaalse drumsticks
Kipfilet in kruidige kokossaus
Kip-kerrieschotel met banaan
Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten 2